nieuwsbericht

Vacature VE-coach

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega om coaching te geven op VE-locaties van de Verbinding!

Een kind dat speelt en zich veilig voelt, is gelukkig en ontwikkelt zich het best. Zeker als het de aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft. Vanuit die gedachten is de Verbinding in 1996 gestart op een kleinschalige locatie. Inmiddels is de organisatie gegroeid naar 14 locaties met kinderdagverblijven, peuteropvang, voorschoolse en buitenschoolse opvang en daar waar wenselijk het “plus-concept”.

Sommige kinderen hebben bij hun ontwikkeling of welbevinden wat extra ondersteuning nodig, om zich beter toe te rusten op de basisschool en om (dreigende) achterstanden zoveel mogelijk te verminderen. Ben jij diegene die zorgt voor een warme start in de eerste kleuterklas?

Kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben bij het leren van de Nederlandse taal, bieden we extra ondersteuning en begeleiding aan in de vorm van tutoring. Peuters op onze opvang leren zo op een speelse manier de Nederlandse taal kennen.

Vacature VE-coach voor 27 -36  uur in de week, verspreid over 4 dagen

Reageren kan t/m donderdag 30 juni


De Verbinding biedt jaarlijks op 7 locaties voorschoolse educatie en individuele begeleiding in groep 1 en 2 aan 45 kinderen met een indicatie. Het gaat veelal om kinderen die twee- of meertalig worden opgevoed en bij wie een (dreigende) achterstand in de (taal)ontwikkeling is gesignaleerd. Deze kinderen krijgen wekelijks extra ondersteuning (tutoring) van de VE-coach. De Verbinding een ambulant team van 3 VE-coaches, waarvan de helft ook werkt als Tutor in het onderwijs in groep 1 en 2. De VE-coaches werken vanuit de methode Uk en Puk en Logo 3000. In de werkwijze staan de zorgen van de ouders en de behoeften van de ouders en het kind centraal.

Speelveld

Als VE-coach heb je een nauwe samenwerking met pedagogisch medewerkers, de  pedagogisch coaches, maar ook netwerkpartners in het veld zijn belangrijke collega’s, zoals de artsen van de Jeugdgezondheidszorg. Om de warme overgang naar de basisschool te realiseren, heb je daarnaast contact met de leerkrachten en intern begeleiders van de basisscholen en/of de gezamenlijke orthopedagoog.

 

Wat ga je doen

Als VE-coach ga je pedagogisch medewerkers coachen om de kwaliteit van de uitvoering van ons VE-programma’s te verbeteren. Je bent de expert in het werken met jonge kinderen die extra ondersteuning nodig hebben in de (taal)ontwikkeling. Hierbij maak je deel uit van het VE-coachteam waarin we samen sparren over het VE-beleid, de ondersteuning en casussen die je in de praktijk tegenkomt.

Je werkt ambulant op meerdere locaties van de Verbinding. Je begeleidt de kinderen met een VE-indicatie wekelijks op ‘jouw’ groepen, dit doe je individueel of in kleine groepen. Daarbij ondersteun je de pedagogisch medewerkers in het werken met de VE-methode.

Bij de Verbinding werken we met de methode Uk en Puk en Logo 3000, waarbinnen jij voor elk kind een handelingsplan opstelt aan de hand van het groepsplan. Je registreert en evalueert de begeleiding en geeft adviezen om de begeleiding samen met het team te optimaliseren. Tenslotte verzorg je een warme overdracht naar de basisschool. VE-kinderen die van de peuteropvang overgaan naar de basisschool en wat nog extra hulp nodig hebben, krijgen vervolgens door de Ve coach nog wat extra begeleiding.

Verder bied je ouders begeleiding in het stimuleren van de taal thuis aan de hand van het VVE-thuis-programma. Heb je zorgen over de ontwikkeling of het gedrag van de kinderen, dan bespreek je dit zorgvuldig met de ouders, het team en andere professionals intern en extern.

Wat breng je mee 

We zoeken een collega die georganiseerd en zorgvuldig kan werken. Je bent daarnaast geduldig, enthousiast en liefdevol in de omgang met jonge kinderen en hun ouders. Je hebt ervaring in het werken met groepen en kennis van de ontwikkeling van jonge kinderen (2-4 jaar). Je bent in staat leersituaties voor de kinderen te herkennen, te benutten en te creëren. Je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden (administratie, overleg, praktische begeleiding en coaching), waarbij je de kwaliteit van de begeleiding van de kinderen altijd voorop stelt.

Ook het afstemmen op verschillende niveaus is voor jou geen probleem. Je staat net als wij te trappelen om het aanbod voor jonge VE-kinderen op maat aan te bieden en door te ontwikkelen.

Je brengt mee:

 • Een afgeronde hbo of wo-opleiding waarmee je mag werken als pedagogisch beleidsmedewerker/coach of een afgeronde mbo-4-/hbo-opleiding in de richting SPH, Pedagogiek, Social Work of een andere pedagogische richting met aanvullende scholing in pedagogiek kinderen 0-13 jaar en/of coaching.
 • Enkele jaren relevante werkervaring in het werkveld van voorschoolse educatie en/of het onderwijs aan kinderen in groep 1-2;
 • Kennis en inzicht in de (taal)ontwikkeling van jonge kinderen;
 • Affiniteit met thema’s als meertaligheid, het begeleiden van vluchtelingengezinnen en passend onderwijs;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal en van de Engelse taal;
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Je werkhouding is nauwkeurig en je neemt graag initiatief;
 • Zelfstandigheid, al functioneer je ook prima als teamplayer;
 • Een rijbewijs is fijn. Je bent werkzaam binnen Sint Oedenrode en haar kerkdorpen

Wat bieden wij

 • Een functie waarin je het verschil maakt. Jij geeft kinderen een goede start en meer zelfvertrouwen;
 • Flexibele uren, werkdagen zijn in overleg;
 • Veel aandacht voor individuele ontwikkeling en bijscholing;
 • Laptop en smartphone;
 • De salariëring en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Kinderopvang. De functie als VE-coach is ingeschaald in schaal 9 (= minimaal €2.935 tot € 3.959 per maand bij een 36-urige werkweek).

Ben jij degene die wij zoeken? Stuur dan een sollicitatiebrief met CV naar patty@deverbinding-sintoedenrode.nl.